De opdracht

De beoordeling van het opo bestaat uit een case-study in groep en deelname aan de pitch sessie waar diverse groepen hun resultaten presenteren.

De case study

Aan het einde van het semester is er een werkdag gepland. Deze dag vormt de basis van de evaluatie voor dit opo. 

Op deze werkdag ga je aan de slag met een case uit de praktijk. Je eigen praktijkervaring zal hier mee de basis vormen.  Je krijgt een vraagstuk gerelateerd aan de dagdagelijkse praktijk voorgelegd dat te maken heeft met digitalisering in de zorg. In een team met 3 tot 4 medestudenten vertaal je de vraagstelling naar een concreet praktijkvraagstuk gerelateerd aan je eigen praktijkervaring. In groep werk je aan een analyse van de problematiek en het uitwerken van een suggestie voor aanpak/innovatie. Ondersteunend vind je allerlei inhoudelijke info en nuttige sjablonen voor je brainstorm op de website van het opo. 

Bij de uitwerking van je analyse en suggestie gebruik jij je achtergrondkennis die je verworven hebt vanuit de online module. Je kan ook terugvallen op een netwerk dat je uitgebouwd hebt of kennisbronnen die je in kaart bracht tijdens het ‘studeren’.

Het wordt dus niet zozeer belangrijk de informatie die je aangereikt wordt te memoriseren en te kunnen reproduceren. Waar jij naartoe werkt is het begrijpen van de context waarin digitalisering van de zorg zich voordoet. Om dat te doen maak je gebruik van de informatie die je aangereikt krijgt in dit studieplatform. Maar daarnaast dagen we je ook uit jezelf een stevige rugzak samen te stellen met interessante informatiebronnen en een netwerk aan experts die je deze werkdag, maar ook later in je professioneel leven van pas kunnen komen als je te maken krijgt met digitalisering in de zorg. 

Op de werkdag ga je systematisch aan de slag. Je start met een analyse en visualisatie van het probleem. Vervolgens ga je op zoek naar een focus om tot verandering te kunnen komen. Je maakt op basis hiervan een herformulering van het probleem. Dit wordt de basis voor jouw voorstel tot innovatie. Aan de hand van brainstorming, opzoekwerk en analyses verfijn je jullie idee tot innovatie. Tot slot zorg je voor een inzichtelijke weergave van je verhaal. Je bereidt een pitch voor die zowel je analyse, je denkproces als je innovatie in beeld brengt op een begrijpelijke en beknopte manier. 

Martin Shovel on Twitter: De pitch

Op dag twee zal je immers met je team je idee pitchen. Hiervoor krijg je 8 minuten presentatietijd, gevolgd door een vragenronde. Ook in de vragenrondes voor de presentaties van je collega’s verwachten we een actieve rol die je kennis toont. 
Aan het einde van de pitches houden we nog een digitale bevraging waarin we graag jouw mening horen over de zwaktes en de sterktes van de andere voorgestelde projecten.  

Materiaal

We maakten een pagina waar je inspiratie kan vinden op met methodes en sjablonen voor gebruik op de werkdag. Verder ben je vrij om op de werkdag gebruik te maken van alle voor jou beschikbare informatie en kennis. 

Op dag twee ontvangen we uiterlijk om 07u alle afgewerkte documenten en de presentatie van elk team digitaal via Canvas. Ook ontvangen we dan een duidelijk overzicht van de taakverdeling binnen het team. Ongewettigde afwezigheid op de werkdagen wordt beoordeeld als niet aanwezig voor het examenmoment. 

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven